bloemschikavond : "Bloementaart voor moeder"

11 mei 2017

Bloemenkrans maken onder begeleiding van mevr. Verplanken W. uit Oostkamp:
- benodigdheden:
dubbele isomokrans (verlijmd aan elkaar), breigaren in verschillende kleuren en diktes (lengtes van ongeveer 2 m), enkele krammen, oasis, een stukje plastiekfolie om oasis in te plaatsen, een kartoncirkel groter dan het gat in de isomo, koudlijm
en als bloemen: witte trosroosjes, chrysanten, eustonia, asparagusgroen in 2 soorten, pitosporum.
- werkwijze:
de breigaren worden samen (4 of 5 verschillende) om de krans gewikkeld, zet eerst vast langs de binnenzijde met een krammetje en werk van binnen naar buiten , goed aanspannen. Breng koudlijm op het karton en lijm dit vast op de breigarenbasis. Plaats natte oasis met de folie in het gat vd breigarenbasis (knip de overtollige folie weg). Steek eerst een rondje asparagusgroen, schuin aan de buitenrand vd oasis. Daarna met bloemen en vulgroen verder opvullen: de eerste ronde schuin plaatsen zodat dit mooi aansluit op de krans, de binnenste bloemen iets hoger laten uitsteken.
- Kijk zeker ook eens naar onze foto's, daar vind je nog enkele ideeën over werken met garen. We vermelden ook nog graag de website van de lesgeefster: tuinplanning.verplanken@skynet.be . Ook daar kan je workshops volgen.