Nieuws

 • GEURENDE Planten

  1 november 2017

  Deze voordracht wordt gegeven door dhr. Verachtert, tuinjournalist en een van onze leden. Een voordracht om naar uit te zien, dt 23/3/2018

 • Snoeidemo

  28 januari 2018

  Praktijkvoordracht van dhr. Herreman , welke doorgaat in de tuin van dhr. Vermeire D. , Berendonkstraat. De aandacht gaat deze keer volledig naar het snoeien van kleinfruit. 24/3/2018 om 14.00 u, WORDT AFGELAST WEGENS OMSTANDIGHEDEN

 • Bijenhotels maken

  30 maart 2018

  Op 7/4/2018 gaan we onze bijen/insekten - welke het toch al moeilijk hebben- een handje helpen door het maken van verblijfplaatsen. Wie laatst naar de voordracht over geurende planten is geweest heeft ook al een zakje bloemzaden voor de bijen ontvangen. Nu gaan we nog een stapje verder met deze hotels... Lees meer bij onze activiteiten.

 • Snoeidemo

  9 april 2018

  SNOEIDEMONSTRATIE OP 4 AUGUSTUS WORDT WEGENS OMSTANDIGHEDEN AFGELAST !

 • Restjes uit de tuin

  6 september 2018

  Recepten van deze voordracht kan je terugvinden onder de rubriek downloads (let wel : dit is een voorlopige versie). Succes ermee.
  Bestelformulier witloofwortelen en ajuin : zie rubriek downloads

 • Sportquiz

  10 oktober 2018

  Op vrijdag 12 oktober gaat de Sportquiz terug door, dit jaar met de klemtoon op wielerquiz.We starten om 20.00 uur, het inschrijfgeld bedraagt 20 € en er zijn tal van mooie prijzen te winnen.
  Meer info ? : Dhr. Vande Keere Eric, tel. 050/780387

 • Kruiden

  1 december 2018

  Een boeiende voordracht over de teelt en het gebruik van kruiden

 • Pannenkoekennamiddag + ZOOMAAR

  7 januari 2019

  Je kan nu al inschrijven voor onze jaarlijkse ledenvergadering: de pannenkoekennamiddag en een optreden van ZOOMAAR

 • Nieuwe vruchtgewassen

  4 februari 2019

  Bataat, yacon, wablief ? Jawel echte tuinhierders zullen er wel al van gehoord hebben, maar ook al geteeld ..., meer lezen ? ga naar onze rubriek activiteiten!

 • Kevers, wespen en bijen in de tuin : hun schroomlijk onderschat belang in de tuin

  16 maart 2019

  Onze voordracht over kevers, wespen en bijen in de tuin heeft een nieuwe datum gekregen: 21/3/2019 ipv 28/3/2019

 • RUILBEURS en ROMMEL- en PLANTENMARKT

  24 maart 2019

  Beste,
  Onze lenteruilbeurs van 18 mei 2019 gaat door op het terrein van OC De Kleine Beer en niet thv de fietsstalling in de Berenheemstraat of thv Het Rusthuis. Dit omwille van praktische reden dat op 19 mei daar ook (OC De Kleine Beer) de rommelmarkt plaatsvindt. !!!! ééndagsreis van 15 juni as : VOLZET !!!

 • Weekend 22 en 23 juni : Open Tuin

  15 juni 2019

  Zie rubriek activiteiten of info in uw brievenbus.

 • Eerstkomende activiteit: restjes verwerken onder de vorm van taarten bakken

  11 augustus 2019

  Creatief omgaan met de restjes uit onze tuin

 • Gebruik van de serre doorheen het jaar

  19 oktober 2019

  Eigenlijk wel een zegen als je beschikt over een serre, en een echte tuinhierder heeft dat uiteraaard...Maar gebruik hij dit ook wel efficiënt ?

 • Kookdemo's

  27 november 2019

  Dat onze kookdemo's geliefd zijn bij onze leden bewijst het nog maar eens : al snel werden de lijst ingevuld en momenteel zijn deze beide avonden volzet. Jammer voor wie er nog bij wilde zijn, toch nog maar eens informeren bij Eric, 050/780387, misschien is er wel iemand weggevallen.

 • PANNENEKOEKENNAMIDDAG

  13 januari 2020

  Zondag 26 januari is het terug zover : ons ledenfeest opgesmukt met pannenkoeken à volonté. De pannenkoeken worden zomaar in je bord gegoocheld door dhr. Koen Bossuyt. Je hoeft ze alleen maar op te eten...

 • Starttotuin - lessenreeks

  6 februari 2020

  Deze 4-delige lessenreeks kan de basis vormen voor een nieuwe hobby : tuinieren, maar ook voor onze gevestigde tuinders van TuinHier kan deze reeks nog heel verrijkend zijn... Warm aanbevolen !!! Zie ook onze rubriek "Activiteiten". Eéndagsreis : Dringend inschrijven als je interesse hebt , dit ivm betaling van voorschot voor de Floraliën

 • PROGRAMMAWIJZIGING

  15 maart 2020

  Gezien de Corona situatie worden alle activiteiten van TuinHier Beernem tot eind mei geannuleerd; maw geen Starttotuin les 4, geen wintersnoeidemonstratie en geen Kookactiviteit. Ook de bloemschikdemo van 16 april wordt geannuleerd. Dit betekent ook dat Eéndagsreis, de lenteruilbeurs en de Rommelmarkt Niet zullen doorgaan. Eveneens wordt de zomerzoektocht uitgesteld. Meer info volgt later

 • NIEUWS

  8 juli 2020

  We schrijven 28 oktober 2020 : alle media staat er bol van : corona slaat onverbiddelijk hard toe. Geplande voordrachten van onze vereniging komen terug op de helling te staan. De bloemschikdemo van 29 oktober werd reeds geannuleerd. Hou uw in-box van uw pc in het oog of check regelmatig onze website: zij zullen er steeds de meest actuele info vermelden ivm de werking van ons TuinHier. Ondertussen hou het veilig en denk ook aan de anderen. Groeten van het bestuur.

 • CORONA, corona,...

  6 november 2020

  Wij blijven maar geconfronteerd worden met dit hardnekkige virus...
  Wij staan ook met onze vereniging tegen een muur...
  Ook nu hebben wij onze geplande activiteiten moeten schrappen.
  Maar wij zitten ook niet stil : we denken nu ook al vooruit. In de eerste plaats dienen wij de lidgelden terug te innen , want een nieuw werkjaar , en hopelijk een beter, kondigt zich aan. Ondanks het mislopen van meerdere financiële inkomsten willen wij het bedrag van het lidgeld op hetzelfde niveau behouden als vorig jaar ,nl 20 €. Binnenkort mag je ons dus terug aan de deur verwachten of vind je een overschrijving in de brievenbus. Wij durven te hopen onze trouwe aanhang ook volgend jaar terug te mogen verwelkomen in onze afdeling. Wij - als bestuur - blijven positief en verlangen ook naar 'betere tijden' en aan iedereen : hou het veilig.

 • Wandelzoektochten

  16 mei 2021

  Onze zomerzoektocht loopt ondertussen al een eindje. En dit gaat nog gans de zomer door, nog tem 15 oktober .
  De wandelzoektocht bestaat uit 3 delen, elk max 5 km lang en in elk van onze deelgemeenten. Deelname is gratis en de zoektocht kan je downloaden vanuit de rubriek "Downloads" (zowel voor leden als niet-leden).
  In elk gedeelte dien je 5 foto's en 5 anagrammen terug te vinden. De foto's plaats je in volgorde van de wandeling alsook de anagrammen die juist schrijft op je antwoordformulier. De prijsuitreiking zal nog meegedeeld worden hier op de website of voor de leden via een info in de bus.
  Veel veel succes
  PS De bijhorende kaartjes zijn indicatief : de wegbeschrijving in de bundel primeert. Zie rubriek "Downloads". ER IS ONDERTUSSEN EEN AANPASSING IN DE ZOEKTOCHT